Forma din käklinje med fillers

June 21, 2022
5 min read
Dela

Fyllmedel för käklinjen är tillverkade av hyaluronsyra, ett ämne som finns naturligt i huden. De går till så att injektören injicerar fillers i käken för att ge mer volym och definition. Kan även tillverkas av andra material, bland annat kalciumhydroxylapatit och polymjölksyra. Vilken typ av filler som man använder beror på det önskade resultatet och individens unika ansiktsstruktur samt vem som utför injektionen, men även vilken klinik som utför behandlingen. käklinjefillerprocedurer utförs vanligtvis av erfarna injektörer som har förståelse för ansiktets anatomi. Proceduren går till så att Injektören använder en tunn nål för att försiktigt placera fyllnadsmedlet i käklinjen.

Vad får jag för effekt av käklinje med fillers

Markerad käklinje med fillers ger god effekt. De flesta gillar att göra detta när man blir lite äldre eftersom man förlorar volymen med åldern. När man blir äldre kan det hända att man upplever att sin käklinje ”hänger” då elasticitet i huden blir sämre ju äldre vi blir. Fyllmedel för käklinjen är en populär icke-kirurgisk behandling för syftet att återställa förlorad volym och skapa ett ungdomligare utseende.

När ska jag göra käkfillers?

Fyllmedel för käklinjen är inte bara för kändisar som du ser på TV eller i tidningar. Det kan även hjälpa alla som vill uppnå ett ungdomligare utseende eller ge käklinjen mer definition. Det kan vara värt att gå på en behandling om du exempelvis vill mildra utseendet på en ”dubbelhaka”, justera utseendet på käkben, skapa balans och symmetri i ansiktet samt ge dig en mer ungdomlig käklinje.

När upplever jag resultatet av käklinjen?

De flesta ser märkbara resultat efter bara en behandling. Resultaten är dock inte permanenta och varar vanligtvis i sex till tolv månader. Efter det kan du behöva göra touch-ups för att bibehålla det önskade utseendet.

Att tänka på före din behandling

Före behandlingen är de bra att diskutera med din behandlare vilken typ av filler som de kommer att använda samt hur mycket filler som de kommer injicera. Du bör också vara medveten om de potentiella biverkningar som sker efter behandlingen. Gör din egna bedömning och gå alltid till en klinik med legitimerade behandlare, som exempelvis Lounés skönhetssalong. Lounés erbjuder både konsultation och behandling av legitimerad personal som utför botox i Stockholm.

Att tänka på efter din behandling

Efter behandlingen kan du uppleva vissa biverkningar, till exempel blåmärken eller svullnad. Dessa biverkningar är ofarliga och tillfälliga som kommer att försvinna inom några dagar. I sällsynta fall kan man få en infektion och då är de bra att ta kontakt med läkare.

Genom att klicka på "Godkänn" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användningen av webbplatsen och assistera i våra marknadsföringsinsatser. För att läsa mer om vår cookie-policy, klicka här.