Cryopen Behandling

Den ultimata lösningen för hudförändringar

Upptäck CryoPen, det snabba och säkra verktyget för att frysa bort leverfläckar, hudflikar, fibrom och andra godartade hudförändringar. Läs mer om hur CryoPen kan ge dig klarare hud på bara sekunder!

Så här går det till vid en behandling.

1

Boka konsultation

Om du är intresserad av en injektionsbehandling hos Lounes måste du först boka en konsultation. Detta kan ske antingen digitalt eller fysiskt på vår klinik.

2

Boka behandlingar

Under din konsultation hos Lounes genomför vi en professionell bedömning. Vi hjälper dig att utforma en personlig behandlingsplan som passar dig.

3

Påbörja behandling

När du känner dig redo att påbörja din behandlingsplan, står våra erfarna läkare och sjuksköterskor redo att ta hand om dig.

4

Kontinuerliga behandlingar

Efter din första behandling hos oss planerar vi tillsammans in din nästa behandling. Regelbundna behandlingar är nyckeln till de bästa resultaten.

Vad är CryoPen?

CryoPen är en revolutionerande teknik som erbjuder en snabb och minimalt invasiv lösning för att avlägsna olika typer av godartade hudförändringar. Denna metod använder extrem kyla för att effektivt frysa och förstöra oönskade hudceller.

Hur fungerar CryoPen?

CryoPen-behandlingar involverar användningen av en specialiserad enhet som riktar en exakt mängd kyla till det önskade området. Denna kyla verkar genom att kristallisera vätskan i hudens celler, vilket orsakar cellernas död och successivt avlägsnar hudförändringen.

Användningsområden för CryoPen

Med CryoPen kan vi effektivt behandla olika hudåkommor, inklusive:

 • Leverfläckar
 • Hudflikar
 • Fibrom
 • Hemangioma (jordgubbsmärken)
 • Pigmentfläckar
 • Seborroisk Keratos (även känd som talgvårtor eller åldersvårtor)
 • Större milier

Fördelar med CryoPen

Användningen av CryoPen i dermatologiska behandlingar erbjuder flera fördelar, såsom:

 • Minimal smärta
 • Ingen behov av lokalbedövning
 • Snabb behandlingstid på under 20 sekunder per hudförändring
 • Minimal risk för ärrbildning
 • Snabb återhämtningstid

Potentiella risker och biverkningar

Även om CryoPen är en säker metod kan vissa milda biverkningar uppträda, som svullnad och rodnad på behandlingsstället, som normalt sett lägger sig inom några timmar. Det finns även en liten risk för pigmentförändringar på behandlingsstället.

Vem bör undvika CryoPen?

CryoPen rekommenderas inte för individer med:

 • Aktiva hudinfektioner eller haft/har hudcancer
 • Överkänslig hud
 • Tendens till keloidbildning
 • Gravida eller ammande kvinnor

Vad du kan förvänta dig efter en CryoPen-behandling

Efter behandlingen kan det behandlade området svullna upp och likna ett myggbett, detta är normalt och bör avta inom 20 minuter. Det är viktigt att inte pilla på det behandlade området eftersom det kan leda till ärrbildning.

FAQs om CryoPen

Välkommen till vår FAQ-sektion där du hittar svar på vanliga frågor.

Hur kan jag veta om min hudförändring är godartad?

Om du är osäker på om din hudförändring är godartad, rekommenderar vi att du först får den bedömd av en läkare innan du genomgår en CryoPen-behandling.

Kan CryoPen användas på alla hudtyper?

Ja, CryoPen är säker för alla hudtyper, men individuella konsultationer rekommenderas för att bedöma specifika risker och fördelar med behandlingen.

Hur många behandlingar behövs vanligtvis?

För de flesta hudförändringar räcker det med 1–3 behandlingar beroende på deras storlek och typ.

CryoPen Behandling - Lounes

CryoPen erbjuder en effektiv och säker lösning för att snabbt behandla och avlägsna godartade hudförändringar. Om du överväger denna typ av behandling, boka en konsultation med en hudspecialist för att få en personligt anpassad behandlingsplan.

Andra är även intresserade av

Fillers i näsan
Fillers i näsan blir allt mer populärt vilket inte är konstigt då det är ansiktets mest centrala del. En näsa ska man vara stolt och nöjd över. Tycker man att sin näsa är för platt, bred eller assymetrisk kan fillers i näsan vara ett bra alternativt för att korrigera så man känner sig stolt. Du kan även göra fillers om du har en knöl eller en sluttande nästipp.
July 7, 2022
Allt du behöver veta om nasolabialveck
Nasolabialveck är de linjer som löper från näsans hörn till munnen. I denna artikeln kommer vi att diskutera allt du behöver veta om nasolabialveck – Vad som orsakar dem, hur man behandlar dem och mycket mer!‍
July 26, 2022
Radiesse
Radiesse är ett dermal fyllmedel som man använder för att ge huden mer volym. Det kan användas för att fylla ut rynkor, fylla på läpparna samt förbättra utseendet på ärr. Radiesse tillverkar man av kalciumhydroxylapatit, som är ett ämne som finns naturligt i kroppen.
June 29, 2022
Genom att klicka på "Godkänn" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användningen av webbplatsen och assistera i våra marknadsföringsinsatser. För att läsa mer om vår cookie-policy, klicka här.