Kemisk Peeling

Allt du behöver veta om Kemisk Peeling på Lounes Kliniken

Välkommen till Lounes kliniken – din expert på kemisk peeling i Stockholm. Upptäck hur våra skräddarsydda behandlingar kan förvandla din hud, oavsett om du vill förbättra hudens textur, minska ålderstecken eller behandla acne.

Så här går det till vid en behandling.

1

Boka konsultation

Om du är intresserad av en injektionsbehandling hos Lounes måste du först boka en konsultation. Detta kan ske antingen digitalt eller fysiskt på vår klinik.

2

Boka behandlingar

Under din konsultation hos Lounes genomför vi en professionell bedömning. Vi hjälper dig att utforma en personlig behandlingsplan som passar dig.

3

Påbörja behandling

När du känner dig redo att påbörja din behandlingsplan, står våra erfarna läkare och sjuksköterskor redo att ta hand om dig.

4

Kontinuerliga behandlingar

Efter din första behandling hos oss planerar vi tillsammans in din nästa behandling. Regelbundna behandlingar är nyckeln till de bästa resultaten.

En klassisk behandling

Kemisk peeling är högt uppskattad bland både kunder och celebriteter! Denna behandlingsmetod går under samlingsnamnet för procedurer som exfolierar och förnyar huden, vilket resulterar i ett fräscht, slätt och ungdomligt utseende. Kemisk peeling är flexibelt och kan anpassas för att behandla en mängd olika hudproblem, vilket gör att vi kan skräddarsy varje behandling efter dina specifika behov och önskemål.

Vad är Kemisk Peeling?

Kemisk peeling är en beprövad hudvårdsbehandling där en syrabaserad lösning appliceras på huden för att främja exfoliering. När de gamla hudcellerna avlägsnas, avslöjas en nyare, mer strålande hud. Detta är idealiskt för att behandla diverse hudproblem som rynkor, solskador, och acneärr.

Fördelar med Kemisk Peeling

Genom att anlita en kemisk peeling hos Lounes kan du förvänta dig en rad fördelar:

  • Jämnare hudton och textur.
  • Minskning av linjer och rynkor.
  • Förbättrad klarhet i hud som är benägen för acne.
  • Ljusare och mer ungdomlig hud.

Typer av Kemisk Peeling Vi Erbjuder

Kemisk Peeling för Acnebehandling

Kemisk peeling är effektivt för att bekämpa acne genom att djupt rensa huden och minska överproduktionen av talg, vilket bidrar till att förhindra att pormaskar utvecklas till acneutslag. Behandlingen är särskilt effektiv för oljig och inflammerad hud samt för att minska synligheten av acneärr.

Dermapen 4 – Ökad Elasticitet och Omedelbar Lyster

Dermapen är en toppmodern enhet som använder sexton sterila engångsnålar för att skapa fina mikrokanaler i huden. Dessa kanaler möjliggör en djup penetration av olika näringsrika serum in i hudens djupare lager. Den dubbla effekten av nålningen och serumet främjar hudens naturliga kollagen- och elastinproduktion, vilket förbättrar hudens struktur och elasticitet. På vår klinik erbjuder vi en exklusiv kombinationsbehandling av Dermapen och kemisk peeling för att maximera hudförbättring.

TCA Peeling – Djupgående Hudförnyelse

TCA-peeling är en intensiv kemisk peeling som använder trichloroacetic acid (TCA) applicerad i flera lager för att nå och behandla de djupare hudlagren. Denna peeling är mest lämplig för tjockare hudtyper som är benägna till djupa rynkor, stora porer, och omfattande pigmentförändringar. Resultatet är en slätare, mjukare och mer strålande hud. Varje session varar ungefär en timme, med syran aktiv på huden mellan fem till tjugo minuter beroende på behandlingsdjup och hudreaktion. En serie av ungefär tre behandlingar rekommenderas för bästa långvariga resultat.

Fördelar med kemisk peeling

Jämnare hudton och textur

Kemisk peeling tar bort döda hudceller och främjar cellförnyelse.

Minskning av linjer och rynkor

Behandlingen stimulerar kollagenproduktionen, vilket minskar synligheten av linjer och rynkor.

Förbättrad klarhet vid akne

Kemisk peeling rensar porerna och minskar talgproduktionen, vilket förebygger akne.

Ljusare och mer ungdomlig hud

Behandlingen avlägsnar skadad hud, vilket avslöjar en ljusare och strålande hud under.

Vanliga frågor

Välkommen till vår FAQ-sektion där du hittar svar på vanliga frågor.

Hur går en behandling med kemisk peeling till?

En behandling börjar med en noggrann konsultation för att identifiera dina specifika hudvårdsbehov. Därefter följer stegen:

  1. Rengöring och förberedelse av hudytan.
  2. Applicering av peelinglösningen, vars styrka och typ anpassas efter din hudtyp.
  3. Peelinglösningen verkar under en bestämd tid.
  4. Lösningen neutraliseras och huden vårdas med återfuktande och lugnande produkter.
Efter en behandling med kemisk peeling

Efter behandlingen är det normalt med en viss rodnad och en känsla av stramhet, likt en mild solbränna. Dessa symtom är temporära och avtar vanligtvis inom några dagar. Vi rekommenderar att undvika direkt solljus och att använda solskydd med hög SPF för att skydda den nya huden.

Hur lång tid tar en behandling?

En behandling tar vanligtvis mellan 30 till 60 minuter.

Är behandlingen smärtsam?

De flesta upplever en viss stickande känsla, men det är generellt inte smärtsamt.

Hur ofta kan jag göra en kemisk peeling?

Det beror på behandlingens djup och din hudtyp, men generellt var 4-6 vecka.

Är kemisk peeling säker?

Ja, särskilt när den utförs av certifierade experter som på Lounes.

Boka din Kemisk Peeling idag

För att upptäcka hur kemisk peeling kan förbättra just din hud, boka en konsultation hos Lounes kliniken idag. Vi ser fram emot att hjälpa dig uppnå en strålande och hälsosam hud.

Andra är även intresserade av

Framhäv Dina Kurvor: Allt Du Behöver Veta om Butt Lift-behandlingar med Hyacorp Filler
Drömmen om en fylligare och mer välformad rumpa har lett till ökad efterfrågan på effektiva estetiska procedurer. På Lounès erbjuder vi butt lift-behandlingar med Hyacorp Filler för att förbättra dina kurvor och skapa en harmonisk silhuett. I denna bloggpost kommer vi att utforska allt du behöver veta om denna innovativa procedur.
January 1, 2024
Vad är fillers?
Fillers används ofta för att förbättra utseendet genom volymförändring eller för att minska rynkor i ansiktet. Man injicerar fyllmedlet i områden som behöver förbättras, till exempel kinderna, läpparna och käklinjen. Här får du läsa om vad fillers egentligen är för något, hur en behandling går till och vilka biverkningar som finns.
August 26, 2022
Forma din käklinje med fillers
Fyllmedel för käklinjen är tillverkade av hyaluronsyra, ett ämne som finns naturligt i huden. De går till så att injektören injicerar fillers i käken för att ge mer volym och definition. Kan även tillverkas av andra material, bland annat kalciumhydroxylapatit och polymjölksyra.
June 21, 2022
Genom att klicka på "Godkänn" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användningen av webbplatsen och assistera i våra marknadsföringsinsatser. För att läsa mer om vår cookie-policy, klicka här.