Övervinn Melasma: Ta Steget till en Strålande Hud!

January 1, 2024
5 min read
Dela

Om du är bekymrad över melasma eller är intresserad av de behandlingar vi erbjuder, tveka inte att kontakta oss. På Lounes kliniken står våra hudvårdsexperter redo att stötta dig genom att tillhandahålla vägledning och behandlingsalternativ anpassade efter dina behov.

Boka tid

Med över 500 positiva omdömen på Google, är vi stolta över att ha de mest nöjda patienterna.

Melasma Behandlingstid

Varje behandlingssession tar ungefär 30 minuter.

Melasma Smärtnivå

Behandlingen är smärtfri och kan upplevas som en lätt kittlande känsla.

Efter Behandling

Du kan återgå till ditt arbete direkt efter behandlingen.

Vad är Melasma och kan man "ta bort" Melasma?

Melasma, ofta kallad "kloasma" eller "graviditetsmask", är en hudåkomma som främst drabbar kvinnor, särskilt under deras mest fertila år. Det kännetecknas av mörkare, ofta symmetriska, pigmentfläckar på hudytan, främst i ansiktet på platser som kinderna, pannan och överläppen. Melasma kan även påverka andra kroppsdelar.

Även om melasma är vanligast bland kvinnor med mörkare hudtoner och kan förvärras av hormonella förändringar som graviditet, p-pilleranvändning eller hormonersättningsterapi, är exponering för solens UV-strålar också en signifikant riskfaktor.

Melasma hanteras ofta med förväntningen om att det kan "tas bort" permanent, men i verkligheten är melasma ett komplex tillstånd som är svårt att helt eliminera på grund av dess koppling till både interna och externa faktorer.

Behandlingar för Melasma på Lounes Kliniken

På Lounes kliniken erbjuder vi skräddarsydda behandlingar för att hantera melasma:

Kemisk Peeling

Denna metod använder kemiska lösningar för att avlägsna de yttersta hudlagren, vilket främjar tillväxt av ny hud och kan minska synligheten av mörka fläckar. Beroende på ditt hudtillstånd och behov kan olika styrkor av peeling användas.

Laserbehandling

Använder intensiva ljusvågor för att målriktat bryta ner melanin och lätta på mörka fläckar. Laserbehandling kräver flera sessioner för optimala resultat och noggrann eftervård.

Hudvårdsprodukter

Vi erbjuder även specialformulerade produkter som innehåller ingredienser som hydrokinon, retinoider och antioxidanter för att behandla melasma. Dessa bör användas regelbundet och i kombination med solskydd för att skydda mot UV-strålning och förhindra försämring av tillståndet.

Varje behandlingsplan är unikt utformad för att passa dina specifika behov och för att ge bästa möjliga resultat. Kontakta Lounes kliniken för att diskutera vilken behandlingsstrategi som är rätt för dig, och ta de första stegen mot en klarare och strålande hud.

Genom att klicka på "Godkänn" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användningen av webbplatsen och assistera i våra marknadsföringsinsatser. För att läsa mer om vår cookie-policy, klicka här.