Arga rynkan / Glabella

Förståelse och behandling av djupa pannrynkor

Arga rynkan, även känd som glabellarlinjen, bildas mellan ögonbrynen och är ofta förknippad med uttryck av ilska eller trötthet. Denna rynka uppstår genom repetitiva rörelser i pannans muskler och kan, om den lämnas obehandlad, bli djupare och mer framträdande med tiden, även när ansiktet är avslappnat.

Människor med starka muskler i detta område tenderar att använda dem intensivt, vilket bidrar till utvecklingen av tydliga linjer.

Så här går det till vid en behandling.

1

Boka konsultation

Om du är intresserad av en injektionsbehandling hos Lounes måste du först boka en konsultation. Detta kan ske antingen digitalt eller fysiskt på vår klinik.

2

Boka behandlingar

Under din konsultation hos Lounes genomför vi en professionell bedömning. Vi hjälper dig att utforma en personlig behandlingsplan som passar dig.

3

Påbörja behandling

När du känner dig redo att påbörja din behandlingsplan, står våra erfarna läkare och sjuksköterskor redo att ta hand om dig.

4

Kontinuerliga behandlingar

Efter din första behandling hos oss planerar vi tillsammans in din nästa behandling. Regelbundna behandlingar är nyckeln till de bästa resultaten.

Hur behandlas Arga rynkan?

Behandlingen av arga rynkan involverar injektioner av muskelavslappnande ämnen i de muskler som bidrar till dess bildning: procerus, corrugator och depressor supercilii. Genom att minska aktiviteten i dessa muskler blir mimiken mindre intensiv och huden får en chans att återhämta sig.

Behandlingsprocess

  • Utförande: En tunn, fin nål används för att injicera medlet i glabellaområdet. Behandlingen tar bara några minuter, men hela besöket inklusive förberedelser kan ta upp till 30 minuter.
  • Resultat: Resultaten blir vanligtvis synliga efter 10-14 dagar och varar ungefär 3-4 månader. Antalet behandlingar varierar individuellt, men oftast rekommenderas 3-4 behandlingar per år för att bibehålla resultat och förhindra djupare rynkor.

Efter behandlingen

  • Skötselråd: Undvik att röra vid eller sminka det behandlade området samma dag. Undvik fysisk träning, ansiktsmassage och hudpeeling under de första tre dagarna. Andra ansiktsbehandlingar, som browlifts eller lashlifts, bör undvikas i två veckor.
  • Smärtlindring: Behandlingen är nästan smärtfri och kräver ingen bedövning. Eventuella små röda prickar från nålsticken brukar försvinna inom några minuter.

Att tänka på före behandlingen

För att minimera risken för blåmärken bör intag av alkohol och vissa smärtstillande medel undvikas några dagar före behandlingen.

Fördelar med behandlingen

Reducerad muskelaktivitet

Hjälper till att minska befintliga linjer och förhindrar att nya rynkor bildas.

Hudförnyelse

Stimulerar hudens naturliga förnyelseprocesser, vilket kan förbättra hudens utseende och elasticitet.

Förebyggande av nya rynkor

Regelbundna behandlingar kan minska och förebygga djupa linjer, vilket bidrar till ett yngre utseende över tid.

Redo att återfå ett ungdomligt utseende?

Kontakta oss på Lounes för en personlig konsultation. Våra experter är redo att skräddarsy en behandlingsplan som passar just dina behov. Upptäck hur muskelavslappnande behandlingar kan förvandla ditt utseende och öka ditt självförtroende.

Andra är även intresserade av

Fillers käklinje före och efter
Har du en svag eller odefinierad käklinje? Om så är fallet kan du överväga att använda fillers för att förstärka dina linjer i ansiktet. Man kan också använda behandlingen för att strama åt slapp hy eller rynkor runt käklinjen.
September 8, 2022
Botox under ögonen
Känner du dig trött och spänd runt ögonen kan botox vara lösningen för dig. Botox främsta syfte är att få en muskelavslappnande effekt och därav behandla rynkor samt linjer runt ögonen. Det man gör är att man injicerar medlet i mycket små doser med en tunn nål för att blockera nervimpulsen och därmed minska rynkorna och muskelsammandragningarna.
June 9, 2022
Forma din käklinje med fillers
Fyllmedel för käklinjen är tillverkade av hyaluronsyra, ett ämne som finns naturligt i huden. De går till så att injektören injicerar fillers i käken för att ge mer volym och definition. Kan även tillverkas av andra material, bland annat kalciumhydroxylapatit och polymjölksyra.
June 21, 2022
Genom att klicka på "Godkänn" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användningen av webbplatsen och assistera i våra marknadsföringsinsatser. För att läsa mer om vår cookie-policy, klicka här.